Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Emballage

Emballage

Under denna sektion finns inställning för hantering av emballage.

Hantera emballage som en extra artikeltyp

Markeras detta val kommer en ytterligare artikeltyp E = Emballage att visas i samtliga rutiner där artikeltyp finns att välja. Används bara om denna artikeltyp behöver finnas, dvs. om olika emballage finns upplagda i artikelregistret. På en emballageartikel går det att registrera olika kollislag som t.ex., EU-pall, Kartong, etc. Denna parameter är förvalt aktiverad.

Fiktiv emballageartikel med pris i kund- och inköpsorder

Här går det att välja om en fiktiv E-artikel (huvudartikel) ska bli radtyp 1 med pris eller radtyp 4 som fritext, på kund- och inköpsorderrad.

Om parametern är satt (förvalt) får en fiktiv emballageartikel radtyp 1 med pris på orderrader. Ingående emballageartiklar får då radtyp 6 och noll i pris på orderraderna. Har de ingående emballageartiklarna fritextrader kopplade får de raderna då radtyp 16.

Om parametern inte är satt får en fiktiv emballageartikel radtyp 4 som fritext och noll i pris på orderrader. Ingående emballageartiklar får då istället radtyp 1 med pris på orderraderna. Har de ingående emballageartiklarna fritextrader kopplade får de då radtyp 4 som vanligt.