Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Fältegenskaper

Fältegenskaper

Under denna sektion finns inställning för fältegenskaper.

Aktivera egna förval/fältegenskaper

Denna parameter styr om det ska gå att lägga in egna förvalda värden i fält i beställningsbilderna i alla listrutiner. På så sätt är dessa värden redan ifyllda när rutinen sedan öppnas igen av användaren. Alternativt går det att läsa in flera olika lagrade värden. Den här funktionen är användbar i listor som ofta tas fram med samma värden i beställningsbilderna. Denna parameter är förvalt aktiverad.

Under Fönster på Fönstermenyn finns för detta alternativen Förvalda värden - Läs in förvalt värde samt Förvalda värden - Lagra förvalt värde. Läs mer om hanteringen av detta under Spara och läsa in förvalt värde i beställningsbilder i kapitlet Generellt i Startboken.

Denna parameter styr även om Egenskapshantering, i menyn Inställningar på Fönstermenyn ska gå att använda.