Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Fiktiv artikel

Fiktiv artikel

Under denna sektion finns inställning för Fiktiv artikel.

Fiktiv artikel med pris i kund- och inköpsorder

Här går det att välja om en F-artikel (Fiktiv) ska bli radtyp 1 med pris eller radtyp 4 som fritext, på kund- och inköpsorderrad.

Om parametern är satt (förvalt) får en fiktiv huvudartikel radtyp 1 med pris på orderrader. Ingående artiklar får då radtyp 6 och noll i pris på orderraderna. Har de ingående artiklarna fritextrader kopplade får de raderna då radtyp 16.

Om parametern inte är satt får en fiktiv huvudartikel radtyp 4 som fritext och noll i pris på orderrader. Ingående artiklar får då istället radtyp 1 med pris på orderraderna. Har de ingående artiklarna fritextrader kopplade får de då radtyp 4 som vanligt.