Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Övrigt

Övrigt

Under denna sektion finns övriga generella inställningar och inställningar för Systemvård.

Använd startsida

Med denna parameter går det att välja om startsida ska användas. Startsidan visas i programfönstret då MONITOR startat, samt då alla rutinfönster är minimerade. Startsidan kan innehålla olika information från systemet, t.ex. försäljningsstatistik, olika nyckeltal, osv. och även information från webben. Informationen kan visas i form av grafer, mätare och listor.

I rutin Konfigurering startsida går det att skapa olika startsidekonfigurationer och knyta dessa till olika användare eller grupper.

Använd startsida i stämplingsterminalen

Med denna parameter går det att välja om startsida ska användas i stämplingsterminalen. Startsidan kan innehålla olika information från systemet, t.ex. försäljningsstatistik, olika nyckeltal, osv. och även information från webben. Informationen kan visas i form av grafer, mätare och listor. Startsidan ersätter då det allmänna meddelandet i Stämplingsterminalen.

I rutin Konfigurering startsida går det att skapa olika startsidekonfigurationer och knyta dessa till olika användare eller grupper.

Tidsintervall för bakgrundsberäkning av startsida

Med denna parameter går det att bestämma hur ofta beräkningarna på startsidan ska göras.

Följande tidsintervall går att välja:

Använd alias vid export till Beslutsstöd

Om denna parameter aktiveras så går det att ändra postens alias i ett separat fält gällande kunder, leverantörer, artiklar, varugrupper och artikelkoder. Alias används vid utvinning av data från poster i databasen i MONITOR till databasen i MONITOR Beslutsstöd. Förvalt värde på alias är lika med postens kod/nummer, men kan ändras till ett annat värde.

Ett syfte med alias är att styra för vilka av dessa poster som data ska utvinnas till Beslutsstöd. Raderas aliasfältet så kommer data från den posten inte att utvinnas till databasen i Beslutsstöd.

Ett annat syfte med alias är att kunna aggregera data. Om samma alias används på flera poster av samma typ (t.ex. kunder) så kommer data från dessa att slås ihop till en gemensam post i Beslutsstöd. Benämningen på posten i Beslutsstöd hämtas då från den post som hamnar sist i alfanumerisk ordning, dvs. om det är två kunder med kundnamn A respektive B så visas de som kund B i Beslutsstöd. Detta kan användas i de fall det är samma fysiska post, men de har olika kod/nummer i två eller flera företag i MONITOR. Alias går även att använda för detta syfte då bara ett företag används i MONITOR.

Alias går även bra att använda i omvänt syfte, för att dela upp poster med samma kod/nummer i flera företag i MONITOR till olika poster i Beslutsstöd.

Läs mer om schemaläggning för datautvinning i MONITOR Beslutsstöd och om att ändra alias på berörda poster i MONITOR.

Redigera hyperlänkade dokument i associerat program

Om denna parameter aktiveras så kommer ett hyperlänkat* dokumentet att öppnas i sitt associerade program på den plats där dokumentet finns lagrat fysiskt, då användaren klickar på hyperlänken.

Om parametern inte är aktiverad (förvalt) så kommer en skrivskyddad kopia av ett hyperlänkat dokumentet att skapas i användarens temporära mapp och öppnas i sitt associerade program, då användaren klickar på hyperlänken.

* Med hyperlänkat dokument menas de dokument som med "dra-och-släpp" går att hyperlänka i texteditorn under Loggning av aktiviteter/kontakter på flikarna Aktiviteter, Säljstöd och Inköpsstöd, för olika typer av poster.