Du är här: Systemvård > Allmänt > Systeminställningar > Visningsformat period

Visningsformat period

Under denna sektion finns inställning av visningsformat för period.

Visningsformat för Period

Här anges det format som ska vara förvalt i datumfält i systemet. Det finns tre olika format:

1 = ÅÅVV,

2 = ÅÅVVD

3 =Datum enligt inställningarna i Windows, t.ex. ÅÅ-MM-DD.

Alternativet Datum är förvalt.

Om alternativ Datum väljs bör Kort datumformat vara ÅÅ-MM-DD och inte ÅÅÅÅ-MM-DD. Detta ställs in i Nationella inställningar och språkinställningar i Kontrollpanelen i Windows. Välj där knappen Anpassa... på fliken Nationella inställningar och välj sen fliken Datum.

På kund och leverantör går det även att ange ett specifikt datumformat som sedan gäller på alla blanketter som skrivs ut för den kunden/leverantören. Ett kund-/leverantörsspecifikt datumformat överstyr det visningsformat som är valt här med denna inställning.