Du är här: Systemvård > Allmänt > Tillverkningsorderdokument > Operationsdel

Operationsdel

Här sätts parametrar som styr om och hur information för operationer ska visas i en operationslista på operationsdelen av t-orderdokumentet. Varje operation kan ha upp till 3 rader med information.

Visningstyp

Välj här hur operationer ska visas på t-orderdokumentet:

Visa instruktion

Här väljs hur instruktioner ska visas på t-orderdokumentet:

Visa tider

Sätts detta alternativ skrivs Ställ- och Stycktid samt Totaltid ut på 1:a raden för operationen. Enhet för de olika tiderna sätts med parametern Enhet. Vald enhet styr visade värden på tiderna via en omräkningsfaktor på Produktionsgruppen.

Visa rapportnummer

Sätts detta alternativ skrivs rapportnummer ut på 1:a raden efter kolumnen Totaltid.

Om detta alternativ sätts, blir det endast två kolumner tillgängliga för Extra rubriker på dokumenten. Den första raden här för extra rubriker, läggs rubriken Rapp.nr. in på och gråmarkeras.

Visa verktyg

Sätts detta alternativ visas de verktyg som är kopplade på operationsraden i beredningen på knappen V.

Visa antal

Sätts detta alternativ visas operationens restantal i de fall då detta restantal skiljer sig från restantal på artikeln.

Visa streckkod

För utskrift av streckkod på en 3:e rad för operationen. Det streckkodstypsnitt som används på tillverkningsorderdokument är BarCode 39.

För att använda andra streckkodstypsnitt än BarCode 39 krävs anpassade blanketter för tillverkningsorderdokumenten. Kontakta Anpassningsavdelningen på Monitor ERP System AB för mer information och prisuppgifter.

Denna parameter eller någon av parametrarna för start-/färdigperiod styr även att operationsantal och en asterisk (*) för redan avrapporterat kan skrivas ut på 3:e raden.

Visa Start respektive Färdig period

Sätts dessa alternativ skrivs start- och färdigperiod ut på en 3:e rad för operationen.

Någon av dessa parametrar eller parametern för att visa streckkod styr även att operationsantal och en asterisk (*) för redan avrapporterat kan skrivas ut på 3:e raden.

Visa mätpunkter

Det att välja att visa en sektion med mätpunkter på följekortet. Detta är möjligt om systemparametern Använd kontrollmätning i beredning och order under Beredning på fliken Tillverkning i Systeminställningar är aktiverad.

Enhet ställtid - stycktid - totaltid

Med dessa alternativ går det att välja i vilken tidsenhet som Ställtid, Stycktid samt Totaltid ska skrivas ut på 1:a raden. Vald tidsenhet visas på kolumnrubriken. Enhet är här kopplad till omräkningsfaktor för orderdokument på produktionsgruppen. Tiderna visas här omräknade med denna omräkningsfaktor. Enheten SEK är kostnaden per timme i kronor på produktionsgrupp. Väljs den enheten visas kostnaden per styck (kr) för ställ- och stycktid. För stycktid går det även att välja enheterna antal/tim, antal/min samt antal/cmin. För totaltid visas totalkostnaden (kr) för operationen på det antal av den artikeln på ordern.

Extra rubriker

Här går det att ange upp till tre extra rubriker. Extra rubriker skrivs ut på rubrikraden i tre separata kolumner längst till höger på 1:a raden för operationen. Exempel på vad extra rubriker kan vara då operatör ska skriva på efter utförd operation: Antal Färdigt, Antal Kasserat och Signatur. Om text anges i dessa fält så kommer det att på operationsraden att skrivas ett streck för den kolumnen på dokumentet. På strecket kan operatör eller annan skriva.

Om Visa rapportnummer sätts, blir det endast två kolumner tillgängliga för Extra rubriker på dokumenten. Den första raden här för extra rubriker, reserveras då för rubriken Rapp.nr. och gråmarkeras.