Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Uppdatera instruktion > Informationsmenyn

Informationsmenyn

Genom att högerklicka någonstans i textfältet öppnas Informationsmenyn där det går att göra inställningar av typsnitt, styckeindelning, sök, Sök & ersätt samt redigera- och infoga hyperlänk. Nedan beskrivs de alternativ som finns på Informationsmenyn och som är specifika

Bild på Informationsmenyn.

Font

Här går att ändra typsnitt, storlek, egenskaper, färg och position på texten.

Stycke

Här går att ändra radavstånd, justeringar, indrag och avstånd. Det går också att ändra eller ange ramar och sidbrytningar.

Sök

Här går att söka ord i texten och välja sökriktning i dokumentet. Det går att välja att matcha gemener/VERSALER.

Sök & ersätt

Här går att söka ord, samt ange ersättningsord. Det går att välja att matcha gemener/VERSALER.

Redigera hyperlänk

Här går att redigera befintliga hyperlänkar. Det som går att redigera är den text som ska visas i hyperlänken samt det skärmtips som visas i en tooltip över muspekaren.

Infoga hyperlänk

Här infogas hyperlänkar. I det fönster som öppnas går det att ange, bläddra efter fil eller välja bland länkar. Det går även att välja bland senaste filer och infogade länkar via två knappar (denna information hämtas ifrån senaste använda dokument i Windows samt ifrån tidigare besökta platser i webbläsaren). Det går att ange den text som ska visas som länk annars blir det samma som länken. Slutligen går det att ange eventuella skärmtips som kommer att visas i en gul popupruta när muspekaren dras över länken.

De typer av hyperlänkar som stöds är beskrivna i avsnittet Hyperlänkar.

Radera hyperlänk

Här går det att radera hyperlänkar genom att hålla markören över länken som ska raderas.