Du är här: Systemvård > Dokumenthantering > Uppdatera instruktion > Knappraden

Knappraden

Knappraden är avsedd för att välja typsnitt och storlek, samt för att formatera dokument och text. Nedan följer en beskrivning av de olika funktionerna på knapparna.

Typsnitt och Storlek. Här går det att välja typsnitt och storlek för text.

Format. Här går det att välja: Bold (fetstil), Italic (kursiv) och Understrykning av text.

Styckejustering. Här går det att välja Vänsterjusterad, Högerjusterad, Centrerad, samt Full bredd av text.

Förstoring. Här går det att välja förstoring av text.

Punktlista. Här går det att välja numrerad punktlista eller vanlig punktlista.

Tabstopp. Här går det att göra snabbval av olika tabstopp som sedan läggs in genom att klicka på tablisten under linjalen. För att ta bort en tab markeras denna och dras från tablisten. De olika tabtyper som finns är Vänster, Höger, Decimal samt Centrerad.

Visa/Dölj. Här går det välja att visa icke utskrivbara tecken eller ej.

Textfärg. Här går det att välja textfärg.