Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Administration av databas > Skapa optimeringsstatistik

Skapa optimeringsstatistik

Obs! I normala fall behöver inte optimeringsstatistik skapas manuellt i någon tabell, eftersom detta sköts automatiskt av databasservern. Skulle detta dock behöva göras manuellt för en viss tabell, så är det efter inrådan av Support på Monitor ERP System AB.

I fältet Tabell väljs den tabell som det ska skapas ny optimeringsstatistik för. Notera att så fort tabellen är vald så startar processen att skapa ny optimeringsstatistik. Att skapa ny optimeringsstatistik går i allmänhet på ett ögonblick, men i större tabeller kan det ta några sekunder.

Med knappen Alla tabeller går det skapa optimeringsstatistik för alla tabeller på en gång.

Ingen ytterligare särskild åtgärd eller lagring behöver utföras efter att en tabell eller knappen Alla tabeller blivit vald.