Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Administration av databas > SQL-skript

SQL-skript

I fältet Filnamn hämtas här en fil upp som innehåller ett SQL-skript för underhåll eller uppdateringar i databasen. Filen ska ha ändelsen .mql och är skapad för det specifika fallet. Filen erhålls från Support på Monitor ERP System AB.

Sedan en fil hämtats upp visas under Filen... info om vem som skapat filen och när. Om filen är äldre än en vecka erhålls en varning i en gul ruta. Varningen är till för att undvika att "gamla filer" körs flera gånger av misstag.

Info om fil.

Med knappen Kör databasfil startas körning av SQL-skript i en fil som hämtats upp. Ett meddelande Arbete pågår... visas medan körningen pågår.

Meddelande medan körning pågår.

När körningen är klar så visas ett meddelande om att databasen blivit uppdaterad samt att spara ska göras för att verkställa ändringarna.

Meddelande då körning är klar.

En slutförd körning loggas på Id 130 i rutin Händelsehistorik.

Om körningen inte skulle lyckas visas ett felmeddelande, vanligaste orsaken är då i regel att en uppdatering nyligen gjorts av systemet och skript-filen är äldre och framtagen till den tidigare versionen. Kontakta då Support på Monitor ERP System AB.