Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Administrera egenskaper > Profilbeskrivning

Profilbeskrivning

I högra delen i fönstret under Profilbeskrivning, visas en detaljerad information av det objekt som är markerat. Dubbelklicka på ett objekt för att se informationen här.

Information om ett objekt, i exemplet ett förvalt värde.

Användare

Här visas information om vilken grupp eller vilken användare som objektet är lagrat på.

Typ

Här visas vilken typ av objekt det är. Det finns tre olika typer: "Förvalt värde", "Egenskapsprofil" samt "Filterprofil".

Rutin

Här visas för vilken rutin objektet gäller.

Beskrivning

Här går det att ändra beskrivningen av objektet.

Automatisk

Här går det att markera om objektet ska läsas in automatiskt. Ett förvalt värde hämtas då in i beställningsbilden då rutinen öppnas. En filterprofil eller egenskapsprofil hämtas då in då listan hämtas upp på bildskärmen.

Delad

Här går det att markera om objektet ska vara gemensamt för alla grupper/användare, dvs. om alla ska ha möjlighet att välja objektet vid läsa in eller om det enbart ska gälla för den person som skapat det.

Data

I denna ruta går det att se värden för det objekt som är valt. Är det ett förvalt värde visas här förvalda värden i en tabell. Det går att ändra värden och även ta bort rader i den tabellen.

Exempel på tabell till ett förvalt värde.

Är det en egenskaps- eller filterprofil visas här en formel för profilen. Det går att ändra i formeln.

Exempel på en formel för en filterprofil.