Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Skrivare > Marginaler

Marginaler

Här går det att ställa in topp, botten, vänster samt höger utskriftsmarginaler. Dessa kommer sedan att gälla för alla typer av utskrifter till denna MONITOR skrivare.

Förvalt värde är 0 och då används MONITORs fördefinierade utskriftsmarginaler för olika typer av utskrifter.

Det går att ange –1 för att använda Windows skrivarens fördefinierade utskriftsmarginaler. Dessa överstyr då utskriftsmarginalerna i MONITOR.

Det går även att ange ett eget värde på utskriftsmarginaler. Värdet som anges är "PowerBuilder Units" (PBU). Ett riktvärde är att på 1 cm går det c:a 173 PBU.

Anm. Värdet på utskriftsmarginaler kan tolkas lite olika av olika drivrutiner, så värdet får därför provas fram för aktuell drivrutin. Det är dessutom bara vissa skrivardrivrutiner i Windows som stödjer egna utskriftsmarginaler.