Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Skrivare > Port

Port

Här visas till vilken skrivarport som utskrift sker till (detta är inställt i Windows skrivaren). För en nätverksansluten skrivare visas här IP-adressen.

Då en skrivarport finns i fältet Port visas en gul glad figur längst till höger på raden, det är en indikation på att det går skriva ut till den här MONITOR skrivaren från datorn. Om port saknas (fältet är tomt), visas istället en röd ledsen figur . Det kan indikera att drivrutin för skrivaren saknas på den aktuella datorn och det går då inte skriva ut till den MONITOR skrivaren från datorn. Det kan också vara så att det finns drivrutin installerad på datorn, men namnet är ändrat i fältet Drivrutin / Windows skrivare. Namnet måste matcha det namn som Windows skrivaren har.

Röd ledsen figur visas också om det är angivet en UNC-sökväg i fältet Drivrutin / Windows skrivare, som går till en lokalt (via t.ex. USB) ansluten och utdelad skrivare på en dator i nätverket, men den röda figuren betyder inte i det fallet att skrivaren inte fungerar.