Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Årsbyte > Svenska kalendern, företagskalendern och produktionsgruppskalendrar

Svenska kalendern, företagskalendern och produktionsgruppskalendrar

Om Leverantörsvärdering, Leveranssäkerhet kund och Leverantörsvärdering oplego mäts mot den svenska kalendern eller företagskalendern måste en ny svensk kalender och företagskalender skapas varje år.

För att skapa en ny svensk kalender gör följande:

1. Öppna rutinen Svensk kalender i Systemvård.
  2. Skriv det årtal som ni ska skapa och tryck sedan på knappen Skapa.
  3. Spara och stäng.

För att skapa en ny företagskalender och produktionsgruppskalender gör följande.

1. Öppna rutin Produktionskalender i Tillverkning.
  2. Markera Företagskalender, ange årtal och grundtid eller välj det förvalda 8 timmar.
  3. Tryck Tab så att den svenska kalendern läses in.
  4. Komplettera företagskalendern med lediga dagar och semesterperioder.
  5. Spara.

Om ni använder er av produktionsgruppskalendrar för vissa produktionsgrupper gör följande för varje produktionsgrupp:

1. Öppna rutin Produktionskalender i Tillverkning.
  2. Markera Produktionsgruppskalender, välj produktionsgrupp och ange årtal.
  3. Tryck Tab så att företagskalendern läses in.
  4. Komplettera produktionsgruppskalendern med undantag från företagskalendern som ska gälla för produktionsgruppen.
  5. Spara.

Obs! Tillämpas flera lagerställen måste en företagskalender skapas i varje lagerställe!