Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Elektronisk fakturahantering > Fakturor med inköpsorder

Fakturor med inköpsorder

Vid definitivbokning av fakturor som har kopplats ihop med inköpsorder blir arbetsmomentet en aning annorlunda. När fakturan lästs in visas inköpsordernummer i registreringsbilden. Ställ dig på fältet inköpsordernummer och tryck F3 så öppnas flik 2 där de kopplade orderraderna visas. Det går också att klicka på fliken Koppling av order.

Definitivbokning av fakturor.

Om inköparen på attestrundan har justerat något blir denna information automatiskt inläst här. Detta kan vara t.ex. artikelpris, kontering, tillägg etc.

Kontrollera att ingen differens på beloppet mellan inköpsorder och faktura föreligger. Tryck sedan på knappen Koppla. Flik 1 visas då automatiskt och fakturan är klar att sparas för att sedan registrera nästa faktura.

Om differens föreligger mellan inköpsorder och faktura måste detta justeras. Detta kan göras antingen genom att justera på orderraderna/lägga till orderrad eller kontera differensen i konteringsrutan. Denna ruta dyker automatiskt upp om man trycker på Koppla då det finns differens.

Arbetsmoment: