Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Elektronisk fakturahantering > Referenser/attestlistor

Referenser/attestlistor

I rutinen Företagsinformation i Systemvård finns en flik för att registrera Referenser. Alla användare som ska kunna attestera och kontera fakturor måste finnas registrerade som referens i denna tabell. Detta beroende på att man vid ankomstregistreringen ska kunna ange vem eller vilka som ska attestera en viss faktura. Referenskoden/attestkoden kopplas sedan till användaren i rutinen Användare, under knappen EFH. Koden kan vara max 8 tecken långt, vilket innebär att det går att ha samma referenskod som användarnamn, men det är inget krav.

Företagsinformation, Fliken Referenser.

Sätt även en bock i kolumnen Attest. Referenser som inte ska använda sig av EFH-funktionerna på något sätt behöver inte ha den parametern ikryssad.

Attestlistor

Bland attestkoderna i denna flik ska förutom alla attestanter också attestlistorna finnas registrerade. En attestlista är en attestkod som är kopplad till ett flertal olika attestanter. När en attestlista används i systemet så skickas en faktura ut på attest till ett flertal personer. Ett litet axplock kan se ut som följer:

Attestkod

Användare

AS

ANNA

HP

HARRY

MP

MORGAN

LISTA1

ANNA + HARRY + KARIN

Exempel på attestkoder och attestlistor.

Av de ovan nämnda attestkoderna (till vänster) är de översta tre personer och den fjärde en attestlista. Attestlistan kan exempelvis vara en speciell lista för fakturor som erhålls från en viss leverantör.

Det är även praktiskt att ha en så kallad slask lista, SLASK, som kan användas för bara just en viss faktura. Vid ankomstregistrering av leverantörsfaktura går det nämligen att ange fritt vilka attestanter som ska ingå i en attestlista, den behöver ej vara fördefinierad här.

Längst till höger på varje rad finns en symbol för att markera om aktuell referens är en attestlista. Då man klickar på denna symbol får man upp nedanstående ruta:

Koppla användare till attestlista.

På den vänstra sidan ovan visas samtliga användare som finns registrerade som användare i EFH-databasen. På den högra sidan anges vilka attestanter som ska ingå i den aktuella attestlistan.