Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Factoring > Allmänt om factoring

Allmänt om factoring

Vad är factoring?

Factoring eller fakturabelåning innebär att ett företag belånar eller säljer sina fakturor till ett företag/bank som specialiserat sig på att kräva in betalning för fakturor. Ett företag kan välja att sälja sina kundfakturor för att slippa kostnaden för hanteringen, en form av outsourcing, och/eller för att temporärt förbättra sin likviditet genom att inte binda upp kapital i kundfodringar. En annan anledning kan vara att på detta sätt minska kreditriskerna.

I MONITOR finns det stöd för factoring. Med tilläggsfunktionen Factoring export finns dessutom stöd att via EDI-kopplingar exportera factoringdata till fil för att skicka till factoringföretaget.

Se vidare:

Grunddata

Arbetssätt vid fakturering samt konteringsflöde

Inställningar för fakturabelåning mot PayEx