Du är här: Tillämpningar i MONITOR > MONITOR-till-MONITOR > Xml-filen släppt men registreringen inte sparad

Xml-filen släppt men registreringen inte sparad

Resultatfönstret kommer upp när du har släppt xml-filen och matchningen skett, det talar t.ex. om att en ny order är inskriven. Om alla uppgifter stämmer så visas nedanstående fönster.

Resultatfönster.

Resultatfönstret kan i vissa fall också visa meddelanden som du bör känna till om importen, t.ex. om en artikel är spärrad visas även knappen för orsak. Varje typ av import (order, ordererkännande på inköpsorder, avisering, leverantörsfaktura) har en mängd olika meddelanden som kan visas i resultatfönstret.

Olika meddelanden kan visas i resultatfönstret.

Det går att ha resultatfönstret öppet parallellt med registreringsfönstret, så att du kan ha en överblick över meddelandena under registreringen för eventuell åtgärd.

Du kan även stänga resultatfönstret om så önskas och ta fram det igen med knappen på rubrikraden i registreringsfönstret, så länge du inte har sparat registreringen.

Vissa uppgifter visas i rött i registreringsfönstret om det finns skillnader mellan uppgifter i xml-filen och förvalda uppgifter i din registrering. T.ex. om kunden har angett ett inköpspris som skiljer sig från ditt försäljningspris, visas ditt försäljningspris i rött på orderraden och kundens inköpspris visas i en s.k. "tooltip" då muspekaren hålls över den rödmarkerade uppgiften.

Rödmarkerat pris efter import. Rödmarkerat betalningsvillkor efter import.

I det här läget får du avgöra om du ska låta den rödmarkerade uppgiften stå kvar eller om du ska justera den enligt det importerade värdet i xml-filen innan du sparar registreringen. Justerar du den enligt det importerade värdet försvinner rödmarkeringen och uppgiften blir svart.

Då kunden senare registrerar ordererkännadet han fått av dig på sin inköpsorder, visas eventuell skillnad mellan beställt och ordererkänt i rött på kundens inköpsorder. Uppgifter som då matchas (har samma värde) visas däremot i grönt på inköpsordern, grönt betyder att båda parterna har samma värde på uppgiften. Samma funktion med grönmarkering finns även då kunden senare registrerar leverantörsfakturan.

Syftet med de här funktionerna är att både rationalisera bort manuellt knappande och att minimera risken för fel genom automatiska kontroller av registreringen.

Se vidare:

Registreringen sparad