EDI-kopplingar

Öppna rutin EDI-kopplingar under EDI i Systemvård. För de TA-system och transporttjänster som du ska använda dig av ska EDI-kopplingar läggas upp med inställningar enligt nedan (såvida inte EDI-kopplingarna redan finns upplagda).

Benämning

Ange en lämplig beskrivning på EDI-kopplingen.

Formatgrupp

Välj eller ange formatgrupp 270 (som har formatgruppsbenämning "Avisering till speditör").

Formatnummer

Välj eller ange formatnummer enligt nedan:

Inställningar av EDI-koppling för FedEx (formatnummer 184 - Avisering till FedEx Ship Manager Software) görs i samråd med Monitors support.

Förvald

Boxen Förvald är markerad på en ny EDI-koppling om den valda Formatgruppen inte redan finns på en annan rad. Om Förvald inte är markerad när denna koppling läggs upp så notera det ID som denna rad har (ID anges senare i rutinen Uppdatering leverantörer)

Ställe

Välj det lagerställe som denna koppling gäller för (finns enbart om tilläggsfunktionen Lagerställehantering är installerad). Har du flera lagerställen som ska exportera data måste en EDI-koppling läggas upp per lagerställe.

Kopplingsmetod

Välj kopplingsmetod enligt nedan:

Med knappen Validera går det att validera skrivrättigheter, att den angivna filen i Filnamn kan skapas i den angivna sökvägen i Katalog.

Filnamn

Ange filnamn enligt nedan:

Med knappen till höger om Filnamn går det bläddra till en katalog och välja en befintlig fil. Det går att lägga till en asterisk * i filnamnet. Då tänds ett fält till höger där det går att ange ett numeriskt värde, t.ex. 1, som fungerar som löpnummer. Första filen som exporteras kommer då att namnges som "filnamn1" och nästa fil "filnamn2" osv.

EDI-data

Ska avmarkeras.

Automatisk MEDI

Blir inaktiverad då EDI-data avmarkeras, fast den kan visas markerad.

Spara backup fil

Ska vara markerad för att få backup på exportfilerna. Unifaun Online och Pacsoft Online har även backup via Unifauns webbgränssnitt.

Antal backupfiler

Ange önskat antal backupfiler.

Externt konverteringsprogram

Lämnas tomt.

Katalog

Ange sökväg dit filen vid Filnamn ska exporteras. Fylls i automatiskt om en fil valts med knappen till höger om Filnamn. Med knappen till höger om Katalog går det att välja en annan katalog.

Kommunikationsprogram

Lämnas tomt.

Skriva över fil?

Ska markeras.

Server

Erhålls från Memnon Networks eller DHL.

Användarnamn

Erhålls från Memnon Networks eller DHL.

Lösenord

Erhålls från Memnon Networks eller DHL.

Port

Ange standard FTP-port 21, såvida du inte erhållit en annan port av Memnon Networks eller DHL.

Katalog

Erhålls från Unifaun, Memnon Networks eller DHL.

Skriv över fil

Ska markeras.

Passive Mode

Ska markeras.

Använd temporärt filnamn

Lämnas tomt.