Du är här: Tillämpningar i MONITOR > Speditionshantering > Hantering

Hantering

Här följer exempel på vad du ska göra i rutinen Utskrift speditionsdokument, när Unifaun Online med Orderkoppling, Pacsoft Online med Orderkoppling, Memnon eller Fradok används.

Börja med att öppna rutin Utskrift speditionsdokument, under Utleverans i Försäljning.

Unifaun Online och Pacsoft Online

Exempel på en order som har ett leveranssätt med tjänsten DPD Utrikes:

1. Ange ett ordernummer och eventuellt delleveransnummer i sektionen Informationskälla
  2. Klicka på Läs från informationskälla
  3. Korrigera ev. antal, kollislag, vikt m.m. i sektionen Kolli
  4. Kontrollera att speditören är PostNord Logistics(fliken PostNord (Sverige) visas)
  5. Klicka på fliken PostNord (Sverige)
  6. Kontrollera att DPD Utrikes visas i fältet Tjänst samt att övriga data stämmer
  7. Gå tillbaka till fliken Grunddata
  8. Klicka på knappen Skriv ut
    (Informationen lämnar nu MONITOR. Nu kommer Unifaun OnlineConnect att ta hand om filen och beroende på er inställning i Unifaun OnlineConnect, eventuellt skrivas ut automatiskt.)

Memnon

Exempel på en order som har ett leveranssätt med tjänsten DB Schenker Parcel:

1. Ange ett ordernummer och eventuellt delleveransnummer i sektionen Informationskälla
  2. Klicka på Läs från informationskälla
  3. Korrigera ev. antal, kollislag, vikt m.m. i sektionen Kolli
  4. Kontrollera att speditören är DB Schenker (fliken DB Schenker visas)
  5. Klicka på fliken DB Schenker
  6. Kontrollera att DB SCHENKERparcel visas i fältet Tjänst samt att övriga data stämmer
  7. Gå tillbaka till fliken Grunddata
  8. Klicka på Spara och kontrollera att kolliraderna fick kollinummer i kolumnen ID
  9. Klicka på Skriv ut
  10. Nu tänds knappen EDI-avisering till speditör och du kan EDI-avisera till speditören.

Fradok (DHL)

Exempel på en order som har ett leveranssätt med tjänsten DHL Stycke:

1. Ange ett ordernummer och eventuellt delleveransnummer i sektionen Informationskälla
  2. Klicka på Läs från informationskälla
  3. Korrigera ev. antal, kollislag, vikt m.m. i sektionen Kolli
  4. Kontrollera att speditören är DHL (fliken DHL visas)
  5. Klicka på fliken DHL
  6. Kontrollera att DHL Stycke visas i fältet Tjänst samt att övriga data stämmer
  7. Gå tillbaka till fliken Grunddata
  8. Klicka på Spara och kontrollera att kolliraderna fick kollinummer i kolumnen ID
  9. Klicka på Skriv ut
  10. Nu tänds knappen EDI-avisering till speditör och du kan EDI-avisera till speditören.

Det finns även en systemparameter som gör att EDI-avisering går iväg automatiskt efter utskrift av speditionsdokument. Den finns under sektionen Spedition på fliken Försäljning i rutin Systeminställningar.

Speditörernas krav på hur gods ska märkas och vilka dokument som ska användas för deras olika tjänster, finns angivna i deras uppdragsvillkor och produktblad.