Du är här: Tillverkning > Artiklar > Försäljningsstatistik konfigurering > Allmänt om Försäljningsstatistik konfigurering

Allmänt om Försäljningsstatistik konfigurering

En allmän beskrivning för hantering av listor i MONITOR finns under Generellt i Startboken.

Vad skrivs ut i denna rutin?

Här görs utskrifter av försäljningsstatistik på artiklar som ingår i en produktkonfiguration. Denna försäljningsstatistik kan även sparas till årsbudget på artiklarna, för prognosstyrd tillverkning då lagerpåfyllnadssystem (LPS) används i MONITOR.

På fliken Beställning kan selektering och gruppering av listan göras. Genom att välja olika alternativ under Listval, påverkar det vilken information som visas i listan. Det går också att välja ett prisalternativ under Jämför prisalt för att därigenom kunna beräkna täckningsbidraget (TB) mot fakturerat värde.

De olika listtyperna beskrivs vidare under Utskriftsexempel.

Vad är statistik?

Försäljningsstatistik i MONITOR skapas vid faktureringstillfället i faktureringsloggen. All försäljningsstatistik beräknas sedan ur faktureringsloggen.

Motsvarande statistik för inköp kan ske antingen vid inleveransrapporteringen eller vid registreringen av leverantörsfakturor då inlevererade order kopplas mot en leverantörsfaktura. Inköpsstatistik skapas i leverantörsfakturaloggen.

Vilka uppdateringsmöjligheter finns det?

Om listtyp Spara årsbudget är vald går det att spara försäljningsstatistik till årsbudget på artiklarna.

Vilka grafiska presentationer finns det?

I fliken Lista bildskärm går det att göra grafisk presentation av resultatet, om listtyp Summerad valts.