Du är här: Tillverkning > Artiklar > Uppdatering konfigurationsgrupper > Maximal kvantitet

Maximal kvantitet

I kolumnen Max kvantitet går det att ange maximalt antal valalternativ (artiklar) som kan väljas i en konfiguration på denna valgrupp. Fältet är aktiverat vid typen Ej obligatoriskt val (flera) på en valgrupp. Det värde som anges i fältet Max. kvantitet kontrolleras vid varje val för att maxgränsen inte ska överskridas.

Maximal kvantitet kan användas då antal val är fritt, men det totala antalet val inte får överskrida ett visst antal (orsaken kan vara utrymmesbrist eller liknande).