Du är här: Tillverkning > Artiklar > Uppdatering konfigurationsgrupper > Rf(x)

Rf(x)

Kolumnen Rf(x) finns bara på valgrupper och valalternativ om variabler används i produktkonfiguratorn.

Under knappen f(x) i kolumnen finns ett formelfönster där det går att skapa regelformler utifrån de variabler som angetts i rutinen. Regelformlerna används för att utesluta valgrupper och utesluta/inkludera valalternativ i konfigureringsfönstret, beroende på de värden som då anges i variablerna. I kolumnen Regelformel till höger går det att se den formel som angetts i formelfönstret.

Se en närmare beskrivning av tillämpningen med formler i avsnittet Formelfönster i kapitlet Produktkonfigurator i handboken Tillämpningar.