Du är här: Tillverkning > Avrapportering > Avrapportering lista > Beställningsdel

Beställningsdel

När rutinen öppnas står markören i fältet Ordernummer i Closedbeställningsdelen. Här anges eller väljs först ett ordernummer som rapporteringen ska ske på. Artiklar på ordern hämtas upp och visas i strukturträdet i vänstra delen av fönstret. Här går det markera hel order, huvudartikel eller ingående artikel som det ska rapporteras på.

Beställningsdelen i Avrapportering lista.

Under Vad ska rapporteras? i beställningsdelen anges vad som ska rapporteras. Standard är inga val markerade. Väljs inget av alternativen föreslås en rapportering med noll antal. Ett antal att rapportera behöver då anges på operations- och eventuellt materialrad på artikeln. Den tid som föreslås när ett antal angetts på operation, är den planerade tiden för det angivna antalet.

De alternativ som går välja är Föreslå resterande på operation. Väljs detta alternativ går det även välja att undanta Tid eller Antal. Det går välja Material följer operation men är förvalt undantaget vid Föreslå resterande på operation. Det går välja Föreslå resterande på material och det går välja Makulera rest. är finns möjlighet att skriva kommerntarer med Knappen orderfritext.

Rapportering verkställs då Spara väljs under Fönsterfunktioner eller under Arkiv på Fönstermenyn.