Du är här: Tillverkning > Avrapportering > Avrapportering operationer > Kasserat antal

Kasserat antal

Om felbearbetade artiklar (s.k. "varg") blivit kasserade anges det antalet här, så att de kasserade artiklarna läggs till ordern. Detta gäller dock under förutsättning att Automatisk avbokning av material är aktiv. Används inte automatisk avbokning av material, blir värden som anges här endast underlag för statistik.

Material behäftat med fel redan vid lageruttag (och som kasseras) ska rapporteras i rutin Oplanerat uttag / inleverans i modulen Lager.

Anges kasserat antal öppnas fältet Kassationskod, där en kassationskod även ska väljas. Detta är tvingande. Det går också att välja knappen till höger om Kasserat antal för att istället välja flera kassationskoder.

Det finns en rimlighetskontroll på Kasserat antal. Om kasserat antal är mer än dubbelt så många som planerat antal visas en varning längst ned i fönstret.