Du är här: Tillverkning > Kalkyler > Förkalkyl selekterad > Fliken Beställning

Fliken Beställning

Då rutinen öppnas visas fliken Beställning. I övre delen väljs bl.a. hur artiklarna ska selekteras vid förkalkylberäkning. Det finns olika selekteringsbegrepp att välja mellan.

I nedre delen finns ett antal parametrar för förkalkyl selekterad. Här finns möjlighet att välja vilka artikeltyper som ska tas med. Det går att välja om L-artiklar i underliggande nivåer ska nedbrytas eller omberäknas. Om EOK saknas väljs parametern Antal om EOK saknas.

Det går att välja ett prisalternativ K-artiklar och ett prisalternativ L-artiklar som ska tas till förkalkylen. Det går att ange ett äldsta prisdatum för kontroll att material som ingår i artiklar inte har ett för gammalt prisdatum. Ett kostnadsfaktoralternativ ska väljas för beräkning av bearbetningskostnaden. Förkalkylen kan sparas till ett prisalternativ och då går det att välja spara från en kostnad eller offertpris från förkalkylen. Det går även att välja om EOK och ingående T-artiklar ska sparas.

Det går att välja olika påslag som ska läggas till förkalkylen, det är MO och LO, Affo och Vinst samt Legeringstillägg/påslag. Under Varningsnivå går det att välja om varningar ska redovisas och hur detaljerat. Det går att välja om standardkonfiguration på konfigurerade artiklar ska tas med. Tillämpas variantberedning går det att ange olika villkor för kalkylen. Se Utskriftsexempel för de olika listtyperna.