Du är här: Tillverkning > Operationslego > Påminnelse leverans op.lego > Allmänt om Påminnelse leverans op.lego

Allmänt om Påminnelse leverans op.lego

Vad skrivs ut i denna rutin?

I den här rutinen går det att skriva ut påminnelser för de legoinköpsorder som inte hemkommit från leverantör och inlevererats inom angiven leveranstid.

Det finns möjlighet att selektera på referenser innan utskrift. Det går även att välja att leveranspåminnelser för enbart bekräftade orderrader ska skrivas ut.

På blanketten för påminnelse leverans op.lego sammanställs per leverantör samtliga orderrader som uppfyller villkor enligt nedan.

På denna blankett går det att skriva ut en kolumn där leverantören kan fylla i ny leveransperiod för varje orderrad. Detta styrs för denna blankett med parametern Ny lev.per. ut i rutin Blanketter parametrar i Systemvård.

Villkor för utskrift av påminnelse om leverans op.lego

För att kunna använda denna rutin måste parametern Rapportera avsänt antal för oplego vara aktiverad, under Order på fliken Tillverkning i Systeminställningar.

För att kunna skriva ut påminnelse om leverans för en viss legoinköpsorder måste en operation på en orderrad rapporterats som avsänd (så att ett antal finns hos leverantören) samt att leveransperioden på orderraden ska vara förfallen. Detta uppstår när utskriftsdatum minus respittid för påminnelseutskriften är senare eller lika med leveransperioden på orderraden.

Hantering av fönster

Beställningsbilden i denna rutin består av två delar. I den vänstra delen av fönstret kan man selektera utskriften genom att ange ett intervall av leverantörskod och sedan välja Skriv ut under Fönsterfunktioner. Om dessa fält lämnas tomma kommer påminnelse om leverans att skrivas ut för samtliga förfallna orderrader. I den högra delen av fönstret kan man välja bort enstaka leverantörer.

Det går även att hämta upp den högra delen av fönstret först med knappen Preliminärt urval under Fönsterfunktioner. Där går det sedan att välja bort enstaka leverantörer. I detta läge går det även att förhandsgranska utskriften. Se ett utskriftsexempel.

De olika metoder som finns för utskrift av påminnelse leverans op.lego, Preliminärt urval samt Skriva ut direkt via intervall, finns beskrivna i hjälpen till Påminnelse orderbekräftelse op.lego.