Du är här: Tillverkning > Order > Orderförteckning - Tillverkning > Ny färdig

Ny färdig

Om denna parameter Ny färdig sätts visas ny färdigperiod på operationerna. Ny färdigperiod kommer från körplanen och visas som en vinröd stapel. Det visas även en svart ram runt den operation som är mest kritisk (har störst negativ diff) för ny färdigperiod (i bilden nedan är det den operation som den röda pilen pekar på).

Genom att omplanera hela ordern utifrån den operation som är mest kritisk ("dra-och-släpp" stapeln för den operationen över dess stapel för Ny färdig), så erhålls besked om när hela ordern kan bli klar.

Om ledtidsgrafen stängs med parametern satt, så visas även ny färdigperiod förvalt nästa gång ledtidsgrafen öppnas. Detta sparas per användare.

Ny färdig på operationer.

Parametern Visa Ny färdig visas inte i ledtidsgrafen i rutinerna Orderförteckning, Order / produktionsgrupp och Körplan.