Du är här: Tillverkning > Order > Registrera tillverkningsorder > Spara tillverkningsorder med prefix på ordernummer

Spara tillverkningsorder med prefix på ordernummer

Då en tillverkningsorder sparas görs en kontroll om prefix är aktiverat med systemparametern Använda prefix för att hantera tillverkningsordertyper under Order på fliken Tillverkning i Systeminställningar.

Är funktionen aktiverad kommer fönstret Ordertyp upp, där det går att ange eller välja en prefixkod på tillverkningsordernumret.

Funktionen kan sättas så att prefix ska vara möjligt eller tvingande. Är det tvingande måste även prefixkoder läggs upp i rutin Ordertyper / prefix i Systemvård. I fönstret Ordertyp går det då enbart att välja prefixkod.

Bild på fönstret Ordertyp.