Du är här: Tillverkning > Verktyg > Uppdatering verktyg > Allmänt om Uppdatering verktyg

Allmänt om Uppdatering verktyg

Vad görs i denna rutin?

Här registreras och uppdateras verktyg med olika uppgifter. Verktyg kan även registreras i rutin Beredning i samband med att de ska kopplas till en operation.

Förvalt får alltid verktyg som registreras här eller vid beredningen de egenskaper som är registrerade på den verktygsgrupp de väljs att tillhöra. Skillnaden med att registrera verktygen här är att det går överstyra gruppegenskaperna vid behov samt lägga in ytterligare uppgifter på verktygen.

Vad finns i detta fönster?

Fönstret består överst av en rubrikrad där verktygsnummer väljs om ett befintligt verktyg ska hämtas upp. Vid registrering av nya verktyg anges ett nytt verktygsnummer, benämning, grupp och typ. För verktyget finns det olika fält att uppdatera och vissa fält för att enbart läsa om verktyget. Information att uppdatera och att enbart läsa finns också tillgängligt via knappar i fönstret. Fälten och knapparna för det verktyg som valts finns strukturerade i olika flikar. De olika flikarna som finns i denna rutin är:

Fältbeskrivningar