Du är här: Tillverkning > Verktyg > Uppdatering verktyg > Individspecifik

Individspecifik

Detta gäller enbart för Specialverktyg och för Mätverktyg. Här kan då markeras om ett nytt verktyg ska vara individspecifikt. Sedan verktyget sparats går det inte att sätta eller ta bort denna parameter. Ett nytt individspecifikt verktyg måste initieras med knappen Ny individ. Se nedan.

Med individspecifik menas dels att varje verktyg är fysiskt märkt med ett eget id, t.ex. alla mätverktyg är det. Dels kan ett individspecifikt verktyg bara ha ett i antal, en plats per individ och en utlåning per individ i systemet. Det kan finnas flera individer på samma verktygsnummer, individspecifika verktyg erhåller ett löpnummer till verktygsnumret.

Syftet med individspecifik är att verktygen ska gå att identifiera, om de kopplas till en operation, och för justering/kalibrering. I fönstret visas individspecifika verktyg med att alla ledtexter under Individuell data visas i blått.

Aktuell individ

Här går det välja ett nummer för aktuell individ. Detta individnummer visas sedan som ett löpnummer efter verktygsnumret i listor t.ex. Längst till höger visas hur många individer det finns av verktyget.

Ny individ

Med denna knapp läggs första eller ytterligare individer upp av detta verktyg. Knappen är inaktiv på ett nyregistrerat verktyg tills det sparats första gången, därefter går det lägga upp individer med knappen. Första individ blir alltid nummer 1 sedan verktyget sparats igen.