Du är här: Verkstadsinformation > Anställda > Uppdatering anställda > Dokumentutskrift vid starta

Dokumentutskrift vid starta

Denna funktion används för att en operatör ska kunna skriva ut tillverkningsorderdokument i samband med att en operation startas i rutinen Stämplingsterminal. Inställningen görs först för enskilda produktionsgrupper i T-modulen, men kan här överstyras för en anställd. Den vanligaste inställningen är därför Enligt produktionsgrupp.

Enligt produktionsgrupp

Om denna parameter är aktiv kommer inställningar för utskrift av tillverkningsorderdokument att göras enligt de parameterinställningar som gjorts per produktionsgrupp.

Ordersats

Klicka på för att välja vilka dokument som ska kunna skrivas ut av den anställde. De dokument som finns att välja bland är de som skapats i rutinen Tillverkningsorderdokument i S-modulen.

Bild på fönstret för att välja tillverkningsorderdokument.

Bocka i kryssrutan i kolumnen Ta för att välja det dokumentet. I kolumnen Antal anges hur många exemplar som ska skrivas ut.

Externa dokument

Aktivera denna parameter för att externa dokument som är kopplade till operationen som startas ska kunna skrivas ut vid start av arbete. MONITOR dokumenthantering krävs.

Automatisk utskrift av ordersats

Aktivera denna parameter för att göra så att vald ordersats automatiskt skrivs ut när operatören verkställer start av arbete.

Parametern Visningstyp i rutinen Tillverkningsorderdokument i S-modulen styr vilka dokument som ska skrivas ut för olika operationer.

Dokument med Inga operationer, eller Alla operationer kommer endast att skrivas ut för startoperationer.

Dokument med Aktiv operation eller Aktiv operation inklusive nästa kommer att skrivas ut för alla operationer.

Om parametern Automatisk utskrift av orderdokument är inaktiv måste operatören själv ange att utskrift ska ske innan start av operation verkställs. Se även hjälpavsnitt i rutinen Stämplingsterminal.