Du är här: Verkstadsinformation > Stämplingsrutiner > Stämplingsterminal > Konfigurera MONITOR för stämplingsdator

Konfigurera MONITOR för stämplingsdator

En eller flera datorer ska fungera som stämplingsdatorer, och stå ute i produktionsmiljön. För dessa användare i Windows och MONITOR bör följande iordningställas innan stämpling påbörjas:

Lägg in MONITOR i Windows autostart

För att MONITOR för Windows automatiskt ska startas när Windows startas, måste en genväg till en exe-fil läggas in i Windows Autostart-katalog.

Lägg in Stämplingsterminal i MONITOR autostart (Mina fönster)

Skapa följande menypunkt under Inställningar | Mina fönster för att rutinen stämplingsterminal automatiskt ska startas när MONITOR startas:

Se också till att parametern Synlig för Mina fönster i rutinen Inställningar | Anpassa är aktiv.

Maximera MONITOR rutinfönster

Skriv in följande rad i stämplingsanvändarens ini-fil [användarnamn].ini som finns i katalogen MonWin\ini\ :

Detta gör att rutinfönstren i MONITOR alltid maximeras när rutiner startas.

Ta bort menyer och verktygsfält

Använd Inställningar | Anpassa för att lägga till/ta bort menyer, så att ändringarna blir bestående för användaren.

Rensa de sex senaste rutinerna som visas i Arkivmenyn

Under Arkiv i fönstermenyn finns de sex senast öppnade rutinerna som snabbval. Om inte dessa rensas bort kommer det att gå att starta dessa rutiner, trots att rättigheterna säger att det inte ska gå.

Ta bort dessa genom att radera följande rader i stämplingsanvändarens ini-fil [användarnamn].ini som ligger i katalogen Monwin\ini\[företagsnummer]\ :

Observera att detta inte är samma ini-fil som i ovanstående avsnitt Maximera MONITOR rutinfönster.