Aktiviteter

Infoga aktiviteter utan mall

Aktiviteter kan infogas utan att använda mallar. Till detta används knapparna nedan i Fönsterfunktioner:

Med denna knapp infogas en huvudaktivitet på raden ovanför. Markera först den rad du vill infoga en rad ovanför genom att klicka på raden så att den blåmarkeras. Huvudaktiviteter måste först vara registrerade på fliken Huvudaktiviteter.

Med denna knapp läggs en huvudaktivitet till längst ned i listan.

Med denna knapp infogas en underaktivitet på raden ovanför. Markera först den rad du vill infoga en rad ovanför genom att klicka på raden så att den blåmarkeras. Fönstret Ange data för huvudaktivitet öppnas där önskad huvudaktivitet samt eventuellt ansvarig väljs. Bekräfta valet med OK.

Med denna knapp raderas markerad rad. Om det är en huvudaktivitet visas varningsmeddelandet Vill du verkligen ta bort huvudaktiviteten och alla tillhörande underaktiviteter? innan det går att ta bort aktiviteterna.

Infoga aktiviteter med mall

Aktiviteter kan väljas med rullgardinsmenyn till vänster om knapparna Lägg till eller Infoga om aktivitetsmallar används. Den valda mallen infogas eller läggs sedan till med knappen. Aktivitetsmallar ska först vara skapade i rutin Aktiviteter i Systemvård.

Exempel på huvud- och underaktiviteter.

Kolumner i tabellen

Vid Rad visas radnummer för huvud-och underaktiviteter.

Välj vid Nr de underaktiviteter som förvalt ska gälla per projekttyp. Aktiviteter ska först registreras under fliken Aktiviteter.

En Ansvarig för respektive aktivitet kan här väljas som förvald. Ansvariga väljs från registrerade användare i rutin Användare.

Kolumnen T anger om en aktivitet ska vara tvingande och måste då utföras och kan inte tas bort.

Välj också Status för den förvalda aktiviteten. De alternativ som finns är Ej påbörjad, Påbörjad samt Avslutad.

För information om övriga kolumner här, läs i hjälpen för fliken Aktiviteter.

Här finns även möjlighet att ange Ledtid och Kötid på en aktivitet. Dessa tider anges i dagar. Definitionen för kötid är hur många dagar det ska vara "glapp" mellan två aktiviteter. T.ex. om kötiden är två dagar så sätts startdatum till två dagar efter föregående aktivitets slutdatum. En kötid kan också vara negativ. Planerad tid i timmar kan även anges här.

Kolumnen Ut anger om en aktivitet ska visas på projektrapporten i Registrera projekt.