Enkel filtrering

På fliken Lista bildskärm i listrutiner och på fliken Rader i registreringsrutiner (t.ex. Registrera kundorder, Registrera inköpsorder) kan du göra filtreringar av data i de kolumner som finns i aktuell lista/tabell. Filtreringar görs med knappen Filtrera under Fönsterfunktioner. I listrutiner finns även alternativet Redigera | Filtrera på Fönstermenyn.

I filtreringsfönstret görs en enkel filtrering med hjälp av de två operatorer som kan användas för enkel filtrering, "Större än lika med" (>=) och "Mindre än lika med" (<=).

Bild på fönster för enkel filtrering.

Om en filtrering är gjord på fliken Rader i registreringsrutiner så visas detta med röd fet text Filtrerad, under Extra radinformation i nedre delen av fliken.

Knappen Rensa filter

Knappen Rensa filter tar bort det filter som du har skapat.

Knappen Utökad filtrering…

Knappen Utökad filtrering... byter till fönstret för utökad filtrering, där det finns ytterligare operatorer och funktioner för att bygga mer avancerade filter.

Se även:

Filtrering via Informationsmenyn