Avtal

Under denna sektion finns inställningar som berör Avtal.

Använda prefix för Avtal

Här går det att välja om prefix ska användas för att hantera olika kund- och leverantörsavtalsnummer i rutinerna Registrera avtal - Försäljning och Registrera avtal - Inköp.

Olika prefix för avtal kan registreras i rutinen Ordertyper / Prefix i Systemvård, om denna parameter är markerad.

Kontera vilande moms vid fakturering av förskott på kundavtal

Med denna parameter går det att välja om vilande moms ska bokas eller inte vid fakturering av förskott på avtal. Kontering av vilande moms styrs utifrån de konton som finns angivna i rutinen Kontoplan / Standardkonton. Vid kombinationen vilande moms och periodisering av förskott på kundavtal, finns ett Preliminärt periodiseringskonto avtal i Kontoplan / Standardkonton där fakturabeloppet bokas fram till att fakturan är betald för att få momsrapporten att stämma överens med bokföringen. När fakturan betalas sker automatiskt en ombokning från det preliminära periodiseringskontot till periodiseringskontot angivet på avtalet och den vilande momsen bokas om till kontot för utgående moms. För att momsrapporten ska stämma överens med bokföringen anges samma momsrad på intäktskontot som på periodiseringskontot. Däremot ska inte någon momsrad anges på det preliminära periodiseringskontot.

Kontera vilande moms vid registrering av förskottsfaktura på leverantörsavtal

Med denna parameter går det att välja om vilande moms ska bokas eller inte vid registrering av förskottsfaktura på avtal. Kontering av vilande moms styrs utifrån de konton som finns angivna i rutinen Kontoplan / Standardkonton.