Du är här: Startbok i MONITOR > Tilläggsfunktioner > Agenten > Agentserver
Agentserver

Agentserver är ett program som används med tilläggsfunktionen Agenten och följer med i MONITOR. Agentservern registreras och körs vanligtvis på MONITORs databasserver, men kan även köras på en MONITOR-klientdator. Programmet körs hela tiden och sköter de bevakningsuppdrag som sparats i rutin Bevakningsuppdrag. När agentservern får villkoret i bevakningsuppdraget uppfyllt så meddelar den enligt de inställningar som angetts i uppdraget.

Innan det går att använda agentservern ska den registreras och konfigureras, se mer om det i kapitlet Agentserver, under Konfiguration och underhåll.

Kontrollera körda bevakningsuppdrag och skickade meddelanden

I rutin Lista bevakningsuppdrag i Systemvård går det att via listtypen Meddelanden se de meddelanden som skickats av agentservern. Via listtypen Uppdrag går det att se status och tid för de senaste körningarna av bevakningsuppdragen, det går att se om ett bevakningsuppdrag körts eller inte. Dessutom kan Status och Beskrivning uppdateras i denna listtyp.

Ansvariga för bevakningsuppdragen bör i ovanstående rutin regelbundet kontrollera status på senast körda bevakningsuppdrag och skickade meddelanden.