Du är här: Startbok i MONITOR > Tilläggsfunktioner > Lagerställehantering > Lagerställe per orderrad
Lagerställe per orderrad

Lagerställe per orderrad är en kompletterande tilläggsfunktion till tilläggsfunktionen Lagerställehantering, och som gör att det går att välja lagerställe per orderrad i Registrera kundorder.

Det lagerställe som en kundorder registreras i blir förvalt lagerställe på en ny orderrad på den ordern. Notera att order skapade från offert, innehållande artiklar med olika lagerställetillhörighet, får lagerställetillhörighet från artikelns inställning.

Det går även att välja lagerställe på en artikel som sedan alltid blir förvalt på en ny orderrad för den artikeln, det väljs i fältet Förvalt ställe på fliken Försäljning i Uppdatering artiklar - Försäljning eller Uppdatering artiklar - Lager.

För att användaren ska kunna välja lagerställe per orderrad, måste användaren tillhöra en rättighetsgrupp som har Utökad LS-hantering i Registrera kundorder. Utökad lagerställehantering anges på rutiner i Rättigheter i Systemvård.