Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Administration av databas > Allmänt om Administration av databas

Allmänt om Administration av databas

Varför denna rutin?

Obs! Denna rutin ska endast användas av administratören (användare ADMIN) och i samråd med Support på Monitor ERP System AB.

Det huvudsakliga syftet med rutinen är att kunna utföra olika underhåll i MONITORs databas. Underhållet görs med hjälp av SQL-skript som hämtas in som en fil i fönstret och körs. Filen tas fram av Support på Monitor ERP System AB för det specifika fallet/systemet och kan erhållas t.ex. via e-post eller FTP av Support på Monitor ERP System AB.

En annan funktion som finns här är att det går att skapa ny optimeringsstatistik för en viss tabell eller alla tabeller i databasen. Observera dock att detta normalt görs av databasservern, det är bara i speciella fall som det här kan behöva skapas ny optimeringsstatistik.

En tredje funktion är att det vid behov går att byta lösenord på en inbyggd ODBC-användare i databasen. Denna användare används när data ska hämtas från databasen via ODBC-kopplingar i externa program. Eftersom denna användare är inbyggd så syns den alltså inte i den rutin där vanliga MONITOR-användare läggs upp.