Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Menytexter > Allmänt om Menytexter

Allmänt om Menytexter

Varför denna rutin?

Rutin Menytexter används för att anpassa benämningar för menyrubriker och menypunkter på Rutinmenyn. Det finns även möjlighet att här ange de knapptexter som ska visas på knapparna på Modulmenyn, samt de knapptexter som ska visas på de knappar för snabbval som kan läggas upp för olika rutiner på verktygsfältet Mina fönster.

För en beskrivning av de olika menyer och verktygsfält som finns i systemet, hänvisas till Startboken och kapitlet Programfönstret.

Med tilläggsfunktionen Egna rapporter installerad i systemet, anges här även benämning på de menypunkter och knapptexter som ska kopplas till beställningsbilder för rapporter som skapats i Crystal Reports. Det finns plats för 20 egna rapporter till varje modul. Dessa är här grupperade under E som 20 menypunkter under respektive Tillverkning, Inköp, Försäljning, Lager, Verkstadsinformation, Redovisning, Anpassningar, samt System. Totalt finns det alltså plats att skapa 160 menypunkter för egna rapporter i systemet. Läs mer om tillämpning av Egna rapporter i hjälpen för den modulen.

Knappar för snabbval läggs upp under Inställningar | Mina fönster… på Fönstermenyn. Knapptext visas bara om Visa knapptext är markerad under Inställningar | Anpassa… på Fönstermenyn. Detta val finns även på Informationsmenyn på höger musknapp, då pekaren hålls över områden för verktygsfält.

Både Modulmenyn (med modulknapparna), Rutinmenyn, samt verktygsfältet Fönsterfunktioner visas som standard. Det går även att flytta eller dölja dessa delar vid behov. Detta görs också med alternativ under Inställningar | Anpassa… Dessa alternativ finns även på Informationsmenyn på höger musknapp, då pekaren hålls över områden för verktygsfält.

Fönsterfunktioner

Välj Spara för att spara ändringar som har gjorts i något av fälten Benämning eller Knappbenämning.