Du är här: Systemvård > Skrivare / Användare > Uppdatering stämplar > Allmänt om Uppdatering stämplar

Allmänt om Uppdatering stämplar

Denna rutin ingår i tilläggsfunktionen Elektronisk fakturahantering (EFH).

Varför denna rutin?

Uppdatering stämplar används för att registrera och uppdatera stämplar. Denna stämpel fungerar som en annoteringslapp, liknande en "post-it" lapp, med ett färdigifyllt meddelande att lämna på en faktura.

I systemet medföljer ett antal standardstämplar, men det går också att registrera egna stämplar efter eget behov. Stämplarna kan användas gemensamt av alla användare på företaget eller vara avsedd att användas av en enskild användare eller grupp av användare.

Stämplarna går att använda i rutinerna Registrera leverantörsfakturor och Attestera leverantörsfakturor samt i det fristående tilläggsprogrammet MONITOR Extern Attest som går att köpa till systemet. I verktygsfältet i fakturavisningsfönstret i dessa rutiner och i det fristående tilläggsprogrammet, finns det en knapp för att lägga på stämplar på fakturor.

Benämning och text på dessa standardstämplar är på svenska, men det går givetvis att registrera/översätta stämplar till annat språk i rutinen.

För att se hur stämplar används, se avsnittet Hantera stämplar i kapitlet Elektronisk fakturahantering i handboken Tillämpningar.