Du är här: Systemvård > Tabeller > Fraser > Allmänt om Fraser

Allmänt om Fraser

Varför denna rutin?

I Fönstret Fraser går det att lägga in olika generella textfraser som sedan kan utnyttjas i olika delar i systemet för att snabba upp inmatning av text. I ett valfritt inmatningsfält i någon rutin kan sedan fraserna hämtas upp i ett dialogfönster med ett kortkommando Ctrl+F2 eller via Informationsmenyn på höger musknapp. Genom att välja en fras och klicka på OK i det fönstret klistras den frasen in i det aktuella fältet.