Du är här: Egna rapporter > System > Skapa beställningsbild > Skapa villkor

Knappen Skapa villkor

Under knappen Skapa villkor går det att uppdatera villkor för en fördefinierad beställningsbildsrad, eller lägga till villkor för en ny rad, alternativt ta bort en rad. I fönstret finns möjlighet att ange ett antal olika villkor.

Fönstret är ett fomulär som visar villkor för de fördefinierade beställningsbildsraderna. För att flytta mellan de olika beställningsbildsraderna används rullningslisten. Ändringar, nya eller borttagna beställningsbildsrader godkänns med OK.

Fönstret Uppdatera villkor där det går att ange villkor för beställningsbildsrader.

Id

Här visas Rad-ID (RID) för den beställningsbildsrad som är inläst för tillfället. Den första egna rader som skapas med "Lägg till villkor" börjar på 10001 för att skilja dessa rader från de befintliga raderna i MONITOR-databasen som har ett högst 3-siffrigt nummer.

Beskrivning

Här anges en beskrivning för beställningsbildsraden.

Label/Prompt

Här anges den rubrik som ska visas i beställningsbilden för den raden.

Sort

Om det ska finnas sorteringsmöjlighet på denna rad i beställningsbilden ska denna kryssruta markeras.

Typ

Här väljs vilken villkorstyp av rad det ska vara. Detta styr t.ex. om det ska finnas möjlighet att ange ett intervall "Från och med" samt "Till och med" i beställningsbilden. Alternativet between är vanligast och då blir det ett intervall.

Fälttyp

Här anges vilken fälttyp det ska vara, om det t.ex. ska vara STRING, NUMBER, eller DATE.

Max tecken

Här går det att ange en begränsning på hur många tecken det ska gå att ange i ett fält på den raden i beställningsbilden.

Fältnamn

Här anges fältnamnet i databasen. Fältnamnet ska anges som tabellnamn.fältnamn.

Förvald Fr.om. / Förvald T.o.m.

Gäller om "Fälttyp" är satt till STRING. Här går det då att ange ett värde som ska visas förvalt i fälten "Från och med" samt "Till och med" i beställningsbilden för den raden.

Förvald Fr.om. # / Förvald T.o.m. #

Gäller om "Fälttyp" är satt till NUMBER. Här går det då att ange ett värde som ska visas förvalt i fälten "Från och med" samt "Till och med" i beställningsbilden för den raden.

Popup / Editstyle

Här går det att välja någon av de befintliga popup-fält som finns i MONITOR-databasen för raden. Det finns två varianter, om det ska vara "Sök & Hämta" fältet eller en vanlig standard listruta. Alla fält som är av "Sök & Hämta"-typen börjar med ett nummer. Alla fält som är standard listrutor börjar med es_ som beteckning.

Min värde / Max värde

Här går det att ange ett numeriskt min- respektive ett maxvärde. Värden lägre eller högre än de som anges här går inte att ange på raden i beställningsbilden.

Knappen Lägg till villkor

Här läggs en ny beställningsbildsrad till. Fönstret visas då tomt.

Knappen Ta bort villkor

Här tas en befintlig beställningsbildsrad bort.