Du är här: Försäljning > Fakturering > Direktregistrera fakturor > Rubrikrad

Rubrikrad

Överst finns en rubrikrad där kundkod eller ordernummer väljs.

Markören står förvalt i fältet Kund. Då kundkoden angivits hämtas samtliga uppgifter om kunden från kundregistret och visas på fliken Huvud. I fältet Ordernummer går det att hämta upp en befintlig faktura eller ange ett nytt ordernummer. Till höger om ordernummer går det att ange ett delnummer. En symbol visar här om det är befintlig eller ny faktura. Om det gäller en redan fakturerad order går det att ange Fakturanummer.

Längst till höger på rubrikraden visas en pratbubbla om det finns ett meddelande registrerat på kunden i rutinen Uppdatering kunder. Meddelandet öppnas när kundkoden anges, men det går att öppna och läsa meddelandet igen genom att trycka på pratbubblan.