Du är här: Försäljning > Kunder > Etikettutskrift kunder > Allmänt om Etikettutskrift kunder

Allmänt om Etikettutskrift kunder

En allmän beskrivning för hantering av listor i MONITOR finns under Generellt i Startboken.

Varför denna rutin?

Här går det att skriva ut adressetiketter för brev samt göra e-postutskick och SMS-utskick till en eller flera kunder åt gången.

På fliken Beställning kan bl.a. val göras beroende på vilken skrivare som används och om e-postutskick eller SMS-utskick önskas. Det går dessutom att välja vad som ska skrivas ut på etiketterna.

Etikettskrivare eller vanlig skrivare

Vid etikettutskrift går det att använda särskild etikettskrivare för etiketter på rulle i format 100x50 mm. Rekommenderade skrivare är Direkttermo eller Termotransfer etikettskrivare.

Om ingen särskild etikettskrivare används går det även att göra etikettutskrifter till en vanlig laser- eller bläckstråleskrivare. Det finns fem olika standard etikettyper på A4-ark stöds.

Om utskrift ska göras till Vanlig skrivare och texten inte hamnar rätt på etikettarket. Prova då att gå in under Inställningar | Anpassa... på Fönstermenyn och fliken Utskrifter. Avmarkera där tillfälligt parametern MONITOR Skrivar-dialog innan utskriften görs. Det vanligaste orsaken att utskriften hamnar fel är att marginalerna på MONITOR skrivaren i rutin Skrivare, inte är inställda för utskrift till etikettark. Den MONITOR skrivare som utskriften görs till kanske är inställd till andra utskrifter.

E-postutskick

Då rutinen används för e-postutskick, går det under rubrik E-postadress att välja om utskick ska göras till Huvudadressen (ett utskick per kund) eller Referensadressen (ett utskick per referens och kund). Det senare alternativet gör att det kan bli flera utskick per kund.

Notera att e-postadresserna lägger sig som "Hemlig kopia" och "Till" fältet blir tomt i e-postprogrammet.

SMS-utskick

För SMS-utskick krävs ett konto hos en SMS-operatör. De operatörer som stöds finns beskrivet med systemparameter Operatör, under SMS på fliken System i Systeminställningar. Se även övriga inställningar under den sektionen.

Se utskriftsexempel för etikett och på lista för e-postutskick samt SMS-utskick.

Vilka uppdateringsmöjligheter finns det?

Det går bara att göra temporära ändringar i läge Lista bildskärm.

Etikettskrivare eller Vanlig skrivare är vald, går det att vid behov ändra informationen på adressraderna innan utskrift. På raden med referensperson finns det även en listbox där det går att välja mellan de olika registrerade referenspersonerna på kunden.

E-postutskick är valt, går det att avmarkera de rader som inte ska tas med i utskicket. Förvalt är alla rader med e-postadress markerade att tas med. Det går även att välja om en notering ska skapas i textloggen i Säljstöd.

SMS-utskick är valt, går det även att välja om en notering ska skapas i textloggen i Säljstöd.

Läs beskrivning av fönsterfunktionerna under Fönsterfunktioner i Startboken.

Concept Link IconSe även: