Du är här: Försäljning > Kunder > Uppdatering kunder > Faktura i vänteläge

Faktura i vänteläge

Med denna parameter aktiverad sätts fakturaunderlag automatiskt i vänteläge (status 3), vid utleverans till den aktuella kunden. En sådan faktura kan ej skrivas ut innan någon användare bytt status på underlaget till status 1.

Det finns en generell systemparameter som styr om Faktura i vänteläge ska sättas som förvald då nya kunder registreras. Denna systemparameter heter Förvalt status 'Vänteläge' på fakturaunderlag för nya kunder och finns under Order / Offert på fliken Försäljning i Systeminställningar.

Undantag kan göras individuellt per order i rutin Registrera kundorder. Inställningen på kunden styr dock vad som blir förvalt på en order.