Du är här: Försäljning > Kundreskontra > Återrapportering från fil / matchning > Konteringsrutan

Konteringsrutan

Betalningens kontering uppdateras automatiskt. Berörda konton måste vara registrerade i rutin Kontoplan / Standardkonton i Systemvård.

Med knappen går det dock att ta fram konteringsrutan för att kontrollera eller göra eventuella ändringar. Snabbkommando för att öppna konteringsrutan är ALT+K. Rader i den rutan raderas med hjälp av knappen Radera rad.

I kolumnen Kvantitet i konteringsrutan lägger systemet automatiskt till det utländska beloppet. Detta sker om kvantitet markerats på bankkontot i kontoplanen. Om parametern Specifikation markerats på kontot lägger systemet till valutakoden i kolumnen Spec i konteringsrutan.

Om alternativet Spec är aktiverat i kontoplanen för det aktuella kundfordringskontot så kommer fakturanumret att sättas i fältet Spec på detta konto. Detta sker vid konteringen av inbetalningen.

Knappen Rest/Diff balanserar automatiskt fakturans kontering. Det går även att använda tangenten F9 eller Enter för balansering.

Knappen Avbryt används för att avbryta det som gjorts i konteringsrutan utan att spara ändringar. Knappen OK används för att stänga rutan när konteringen är klar. Det går även att trycka Enter eller F9 på en ny rad för att stänga konteringsrutan.