Du är här: Försäljning > Kundreskontra > Utskrift krav > Allmänt om Utskrift krav

Allmänt om Utskrift krav

Vad skrivs ut i denna rutin?

Här kan utskrift av krav eller kontoutdrag göras. Kravutskriften visar alla fakturor som förfallit till betalning medan kontoutdraget visar samtliga obetalda fakturor, både förfallet och ej förfallet.

Innan utskrift görs här går det att skriva ut en lista, som visar per kund vilka fakturor som förfallit. Detta görs i rutin Underlag kravrutin. I den rutinen finns även möjlighet att ta bort kravutskrift för förfallna fakturor om det skulle önskas.

Utskrift kan göras på förtryckt eller blankt papper. Utskrift av krav kan göras vid valfritt tillfälle.

I rutin Kravtexter i Systemvård ska kravtexter vara uppdaterade för det antal krav som används. Kravtexterna skrivs ut under fakturaraderna på blanketten Krav.

I rutin Blanketter parametrar i Systemvård, finns inställningar för blanketterna Kravutskrift och Kontoutdrag, t.ex. hur många exemplar av dokumentet som förvalt ska skrivas ut.

I rutin Blanketter fritexter i Systemvård går det att ange en fritext för blanketten Krav och Kontoutdrag, som då alltid skrivs ut på de blanketterna.

Hantering av fönster

Beställningsbilden i denna rutin består av två delar. I den vänstra delen av fönstret går det att selektera utskriften genom att ange ett intervall av kundkod, kundnamn eller kategori. Om dessa fält lämnas tomma kommer krav för förfallna fakturor på samtliga kunder eller kategorier att skrivas ut.

I vänstra delen väljs också vilken typ av blankett som ska skrivas ut, utskriftsdatum, vår och er referens. Det går även att välja antal exemplar, kravnummer samt ange dagar mellan krav. Det går att markera om upplupen dröjsmålsränta samt kredit vid krav ska tas med.

I den högra delen av fönstret, som visas först sedan Preliminärt urval valts, visas vilka krav som kan skrivas ut vid val av Skriv ut. Det går att avmarkera krav från utskrift. Det går också att granska ett krav med Förhandsgranska eller dubbelklick på kundkoden.

Läs även om arbetsgången vid de två olika metoderna för utskrift av fakturor "Preliminärt urval" och "Skriva ut direkt via intervall" som är beskriven i hjälpen till rutinen för utskrift av vanlig faktura. Dessa metoder är lika vid utskrift av krav.

I båda metoderna görs en blankettkontroll efter utskrift. De krav som skrivits ut kommer upp i den högra delen av fönstret och det finns möjlighet att godkänna utskrifterna och uppdatera antal krav som skrivits ut, avmarkera krav och skriva ut dem igen eller helt avbryta utskrifterna. Detta medger att utskrifter kan återstartas, om det t.ex. blivit papperstrassel.

Fönsterfunktioner

Med detta val skrivs fakturorna ut enligt inställning på kund.

Läs beskrivning av övriga fönsterfunktioner under Fönsterfunktioner i Startboken.