Du är här: Försäljning > Offert > Registrera offert > Knappen Order...

Knappen Order

När en offert ska göras om till en kundorder används denna knapp. Den hämtade offerten får då status 9 (Order) och en kundorder skapas utifrån den offerten. En ruta kommer upp där ett unikt kundordernummer kan anges, lämnas det tomt tas ett nytt nummer från nummerserien.

Består ett offertnummer av flera kopplade offerter under delnummer, kommer en fråga upp om kopplade offerter ska avbokas genom att sättas till status 8. Bekräftas detta med OK, kommer dessa offerter att få status 8 (Order via annan offert).

Kundordern skapas på den offert som är hämtad från offertregistret. Leveransperiod på kundordern blir den period som har angivits i fältet Färdig tid. Finns inget datum i det fältet blir leveransperioden dagens datum plus vald leveranstid under villkor på offerten. Programmet ändrar dock inte de leverans perioder som eventuellt är inmatade manuellt på offertraderna.

Det finns möjlighet att spara offert till status 9 Order utan att skapa kundordern från offerten, genom att sätta statusen manuellt i det fältet. I och med att en offert fått status 8-9 går det inte längre att ändra på den. Det är även möjligt att aktivera en offert för ny orderregistrering genom att backa dess status till lägre än 8.