Du är här: Försäljning > Offert > Registrera offert > Leveransadress

Leveransadress

Uppgifter om kundens leveransadress hämtas från kundregistret, men det går att temporärt ändra för en viss offert. I leveransadressen finns 1 rad för kundnamn, 2 rader för gatuadress, 2 rader för postadress samt 1 rad för land. Samtliga registrerade rader skrivs ut på följesedel. Uppgifter om leveransadress för offert hämtas från adressregistret, det är då senast valda leveransadress för den användaren som hämtas. Första gången är det aktiv leveransadress för kunden som hämtas.

Multipla leveransadresser

Det går att ändra leveransadress på en viss offert genom att välja leveransadress från adressregistret.

Under knappen går det hämta en leveransadress. Det går att välja leveransadresser registrerade på företaget, kunder och leverantörer. Om "Leverantörer" väljs visas ett fält för leverantörskod. Om "Företaget" väljs visas de leveransadresser som är registrerade på företaget. Det går hämta leveransadresser registrerade på respektive kund, leverantör eller företaget. Adress väljs till vänster i fönstret med tangenterna eller genom att klicka.

Med knappen Sök går det göra egna fritextsökningar på valfri text i adressen. Genom att ange ett sökord som den söker efter på alla rader i adressen filtreras de adresser där den får träff fram.

Fönster för att välja av multipla leveransadresser.

Ledtexten för leveransadress i registreringsbilden visar inom parentes hur många leveransadresser det finns att välja på kunden under knappen för multipla leveransadresser.

Ledtexten visar att det finns två (2) leveransadresser på kunden.